appartement-hurenEen appartement huren, waar op te letten?

Als u op zoek bent naar een leuke woonruimte welke gelijkvloers is zodat u alles bij de hand heeft en u ook geen zin heeft om steeds trap op en trap af te gaan? Of u wilt gewoon een appartement omdat dit aan uw wensen en eisen voldoet. Dan bent u bij ons op het juiste adres. Via onze website kunt u makkelijk en snel op zoek gaan naar appartementen in diverse prijsklasse en groottes. Maar via deze pagina gaan we u alvast wat tips mee geven waar u op kunt letten bij het huren van een appartement en waar rekening mee te houden.

Huurkosten van een appartement

De huur zelf is voor elk huis en appartement natuurlijk verschillend, maar waar u wel rekening mee moet houden bij het huren van een appartement zijn de eventuele servicekosten die gerekend worden. De meeste appartementencomplexen hebben namelijk een VVE vereniging welke o.a. verantwoordelijk is voor het onderhoud aan het gebouw en welke er ook voor zorgt dat de algemene kosten verdeeld worden onder de bewoners van het complex. Denk hierbij aan de energierekening van de verlichting in de algemene ruimtes en de eventuele lift. Zeker als er sprake is van een lift in het gebouw kunnen de maandelijkse servicekosten toch best oplopen, dus houdt hier rekening mee.

Variabele kosten van een appartement

De variabele kosten bij een appartement zijn over het algemeen lager dan bij het betrekken van een woning. Denk hierbij aan bijvoorbeeld verzekeringen maar vooral ook de stookkosten, doordat u buren heeft aan de zijkant boven en/of onderkant ligt een appartement veel beter afgeschermd van de buitenlucht, waardoor over het algemeen de gas rekening dus vele male lager ligt dan bij een rijtjeswoning. Verder heeft een appartement ook veel minder loze ruimtes zoals bijvoorbeeld een trappengat waardoor u minder hoeft te stoken voordat alles lekker op de temperatuur is zoals gewenst.

Waar kan ik een appartement huren?

In tegenstelling tot vele koopwoningen met hun te koop bord voor het raam zijn de huurwoningen over het algemeen niet vrij op straat terug te vinden, hiervoor moet u toch echt online zijn tegenwoordig. Via onze partners kunt u zich makkelijk inschrijven zodat ze voor u op zoek kunnen gaan naar een appartement naar uw keuze. Een appartement huren is in de meeste steden niet zo moeilijk, maar dit ligt er natuurlijk wel aan wat uw wensen en eisen zijn. Kijkt u gerust eens rond voor het aanbod van appartementen.

Appartement voor de starter

Als starter op de woningmarkt lijkt misschien al gauw alles te duur. Als je nog niet ingeschreven staat bij een woning corperatie maak je geen kans. De koopwoningen zijn te duur en ga zo maar door. Een huurwoning is als starter misschien ook in de vrije sector niet mogelijk, maar er zijn genoeg appartementen te vinden. Zeker als u nog niet zoveel budget heeft lijken de kansen soms bijna 0. Voor de grote steden word de zoektocht dan ook wel bijna onmogelijk. Tenzij u tevreden bent met een studio of 1-kamer appartement. Echter buiten de grote steden is er nog genoeg mogelijk. U kunt hier al leuke appartementen terugvinden in de oppervlaktes van zo’n 60 – 80 m2 tegen een betaalbare prijs. Als starter moet je namelijk je eisen nog niet meteen te hoog stellen, maar het is ook niet zo dat je niets kan huren.