Esteon.com huurplatform

Bij het huren van een huis komt waarschijnlijk meer kijken dan je waarschijnlijk zal denken. Denk aan allerlei soorten verzekeringen, maar ook dingen over bijvoorbeeld het opknappen van het huis. Daar hoef je je nog niet druk over te maken wanneer je nog zoekt naar een huis. Het vinden van een huurhuis is mogelijk op verschillende manieren. De meest bekende is via een vereniging voor het huren. De Woonbond is waarschijnlijk de meest grote vereniging die mensen helpt met het vinden van een huurhuis dat bij hen past. Er zijn echter ook nog andere manieren. Het huren kost meestal een heleboel geduld. Bij de meeste verenigingen moet je je namelijk inschrijven en kun je op deze manier op de wachtlijst terecht komen. Dit duurt niet maar een paar dagen of weken, maar je kunt rekenen op het wachten van een paar jaar voor er eindelijk een woning beschikbaar komt. Dan is het nog de vraag of het iets is waar jij blij van wordt. Veel mensen nemen het huis dan toch, ook al zijn ze niet helemaal tevreden. Je wilt immers niet weer jaren wachten tot je eindelijk een huis kunt huren. Er zijn echter betere manieren van het huren van een huis.

Esteon
Een goed voorbeeld van een betere manier van huren is een huis zoeken bij Esteon. Op dit moment kan er alleen worden gezocht naar een huurwoning, maar ze zijn druk bezig om hun website uit te breiden. Hierna kunnen ook studenten zoeken naar een leuke studentenkamer. Een andere mogelijkheid is het zoeken van een koopwoning en ook het huren van kantoorruimte is binnenkort mogelijk via Esteon. Echter richten zij zich op dit moment nog helemaal op huurwoningen. De markt hiervoor is groot. Er is veel vraag naar een goede en leuke huurwoning op natuurlijk een fijne plek.

Bij Esteon kijken ze echt naar de persoon en dat merk je meteen wanneer je een aanmelding plaatst. Als eerste klik je aan wat je wil, zoals een huurwoning. Vervolgens typ je je naam en klik je aan of je bijvoorbeeld werkt, niet werkt of student bent. Ook is het van belang om in te vullen of je in een relatie bent. Dat kan echter ook gewoon je huisgenoot worden, dus het hoeft niet perse een liefdesrelatie te zijn. Vind je het belangrijk dat er dieren in huis mogen? Vul het in! Nadat dit ingevuld is, komt aan bod waar je zou willen wonen. Sommige mensen hebben wel een voorkeur voor een stad, maar verder niet echt. Je kunt echter ook een wijk uitkiezen! Kies eerst de stad en klik vervolgens een wijk aan die je leuk lijkt. Je kunt natuurlijk ook gewoon eens een kijkje nemen in die stad en eens kijken welke wijken je leuk lijken. Zo weet je in ieder geval goed wat je invult.

Wat erg belangrijk is, is dat we niet meer eindeloos willen kijken naar huizen die uiteindelijk niet bij ons passen vanwege een te hoge huurprijs, het feit dat er geen dieren in mogen en ga zo maar door. Je wilt alleen huizen te zien krijgen die echt bij jou passen, en dat is zo prettig bij Esteon. Nadat je het een en ander hebt ingevuld, mag je nog meer voorkeuren invullen die erg belangrijk zijn. Als eerste hoe veel de huur maximaal mag bedragen. Het zou je maar gebeuren: je absolute droomhuis vinden maar dat dan toch blijkt dat het te duur is. Gebeurt niet als je zoekt met Esteon. Je vult in hoe lang je wilt huren, hoe groot de ruimte moet zijn en wat voor type woning je zou willen.

Hierna komt het aan op wat er allemaal in huis is. Het ene huis heeft nou eenmaal meer te bieden dan het andere. Denk aan een badkamer die voorzien is van een heerlijk bad, het feit dat huisdieren welkom zijn, een wasmachine, is er dubbel glas aanwezig, of er een berging is, het dichtbij de supermarkt ligt en ga zo maar door. Ook wat dat betreft heb je natuurlijk zo je voorkeuren. Stel je voor dat je slecht ter been bent en het belangrijk is dat het OV in de buurt is, dan kun je dit aanklikken.

Als je een huis wilt huren, kosten de meeste websites geld. Je moet betalen om het aanbod te kunnen zien. Het is bij Esteon mogelijk om te kiezen uit een betaald of een gratis account. Met het betaalde account is de kans van slagen echter veel groter. Ook heb je geen reclame, zijn er exclusieve woningen en ga zo maar door. Een account kost 24,95 euro en dan heb je voor 90 dagen lang toegang tot alle huizen die bij jou passen. Een lage prijs in vergelijking met andere websites waarop je huizen kunt zoeken. Het is je geld dus zeker waard. De kans op het vinden van een geschikte woning, is bij een betaald account namelijk 86%! Dat kleine beetje heb je toch wel over voor het vinden van je perfecte woning?

Esteon is al met al dus een prima manier om een huis te vinden en heeft veel voordelen ten opzichte van andere websites. Je kunt er nu eerst alleen terecht voor een huurhuis, maar over een tijdje zijn er meerdere dingen beschikbaar zoals een studentenkamer, een koophuis en het huren van kantoorruimte. Esteon is de meest uitgebreide website en zo kunnen ze het beste huizen vinden die passen bij jouw voorkeur.

Huren in Amsterdam
Gelukkig zijn er veel manieren om een huurhuis te vinden en kun je dus voortaan sneller aan een huurhuis komen dan je zou denken. De wachtlijsten zijn bij bepaalde verenigingen ontzettend lang, vooral wanneer je op zoek bent naar een woning in Amsterdam. Amsterdam is een geliefde stad waar de huizen niet voor het oprapen liggen. Het is lastig om een huis te vinden dat ook nog eens helemaal bij jou past, op ieder gebied. Een goede mogelijkheid is dan particulier huren. Hierbij heb je niet te maken met lang wachten, want je huurt gewoon van iemand anders. Het huren van een particulier heeft zo zijn voor- en nadelen. Het voordeel is dat je er meestal snel in kan en je dus binnen korte tijd een leuk huis kunt vinden. Een nadeel is dat je bij een vereniging vaak bepaalde bescherming hebt. Zij helpen je met contracten en alles wat er bij komt kijken, terwijl je er bij een particulier helemaal alleen voor staat. Het is dan ook een aanrader om een advocaat naar het contract te laten kijken, gewoon om zeker te weten dat het goed komt. Een ander nadeel is dat de woningen die je particulier huurt, vaak ook duurder zijn. Echter zijn veel mensen wel bereid om wat meer te betalen als ze daarmee voorkomen dat ze vele jaren moeten wachten. Bij verengingen staan de huurprijzen vast, terwijl je bij een particulier nog een beetje kunt onderhandelen. Ga er maar vanuit dat ze altijd meer vragen dan eigenlijk de bedoeling is. Je kunt dus best overleggen over de prijs en je kunt laten weten dat je weet dat het altijd lager kan. Echter is het probleem in Amsterdam, dat er veel vraag is. Waar veel vraag is, zijn mensen vaak ook bereid om meer te betalen dan eigenlijk de bedoeling is. Zorg dus wel dat de onderhandeling soepel is en je de eigenaar niet beledigt. Je wilt niet jouw droomhuis laten glippen.

Een ander voordeel is dat het soms ook bij particulier huren mogelijk is om huurtoeslag te krijgen. Aan huurtoeslag zitten wel eisen verbonden en voor je de toeslag aanvraagt, zul je deze even goed moeten doorlezen. Hierover is genoeg informatie te vinden. Wanneer je niet zeker weet of je er recht op hebt, kan je altijd contact opnemen met de Rijksoverheid.

Ten slotte is nog een voordeel dat je bij normale huurhuizen niets mag veranderen, maar bij particulier huren kan je nog overleggen over het een en ander veranderen. Denk aan het verven van de muren of het plaatsen van een schutting. De woning zal er waarschijnlijk alleen maar mooier uit gaan zien, en dus zal de huurbaas er waarschijnlijk geen problemen mee hebben. Echter moet je het wel altijd navragen voor je daadwerkelijk iets doet!

Goedkoop wonen
Wanneer je goedkoop wilt wonen, zul je naar verschillende dingen moeten kijken. Als eerste is het goedkoper om te huren bij een vereniging dan bij een particulier. Verder speelt natuurlijk ook de plaats mee. Het noorden schijnt het meest goedkoop te zijn als het gaat om wonen. De grond is hier het goedkoopst en dat is merkbaar. Het verschil tussen een drukke stad als Amsterdam en het platteland in Groningen, is enorm groot. Waar je een rijtjeshuis in Amsterdam voor huurt, kun je in Groningen misschien wel een vrijstaand huis huren. Bepaal dus goed wat je wil en vergeet niet dat het ook belangrijk is om je ergens thuis te voelen. Ga dus niet ergens wonen omdat het op die plek goedkoper is, ook al ben je er niet gelukkig.

Om wat geld te besparen, kun je ook huurtoeslag aanvragen voor sommige woningen. Hiermee kun je rekening houden wanneer je zoekt naar een leuke woning. Zo kan de huur van het ene huis hoger zijn dan het andere, maar als je voor het duurdere huis wel huurtoeslag kunt ontvangen, kan het misschien toch nog goedkoper zijn. Vergeet dus niet dat dit een mogelijkheid is!

Al met al is er een heleboel dat bij huren komt kijken. Het zoeken van een huurhuis is niet gemakkelijk, maar gelukkig kiezen steeds meer mensen voor zoeken via websites in plaats van zich inschrijven bij woningverenigingen. Bij deze verenigingen moet je soms jaren wachten, terwijl dat dus niet eens nodig is. Esteon.com is een goede website om jouw ideale huurwoning te vinden. Met de vele voorkeuren die je kunt invullen, is de kans groot dat je ook daadwerkelijk een leuk huis vindt. Het maakt niet uit of je een huis zoekt in Amsterdam, Friesland of Limburg. Met een betaald account maak je meer kans op het vinden van het juiste huis, dus dat is jouw geld zeker waard. Als je dat toch niet wilt, kun je ook gewoon gebruik maken van het gratis account.

Particulier huren is een goede mogelijkheid voor mensen die snel een woning willen maar die bereid zijn om vaak wat meer te betalen. Er is dus genoeg te zeggen over huren en wat er allemaal bij komt kijken. Gelukkig wordt het ons steeds wat makkelijker gemaakt. Bezoek hier Esteon.nl