Huis huren en de kosten

huis-klussen-kostenU gaat een huis huren en u wilt weten wat dit allemaal gaat kosten?

Qua kosten inhoudelijk kunnen we natuurlijk u geen passend antwoord geven aangezien dit per woning, maar ook per mens verschillend is. Bij de kosten van een huurwoning kan je namelijk van alles in meenemen, denk hierbij dus niet alleen aan de vaste maandlasten van de huur, maar ook aan bijvoorbeeld de gas rekening, eventuele servicekosten en wat dacht u van kluskosten. Bij deze hebben we voor u een overzichtje gemaakt die u als leidraad zou kunnen gebruiken als u een huis gaat huren en u ongeveer wilt weten waar u rekening mee moet houden.Kosten van een huurwoning

Deze kosten kunt u als u de huurprijs en de eventuele servicekosten al aardig inzichtelijk maken zodat u in de toekomst niet voor verrassingen komt te staan. Bij deze de puntjes waar ieder huishouden mee te maken krijgt qua kosten:

  • De maandelijkse huur
  • Eventuele servicekosten (vaak bij appartementen)
  • Gas en Elektra (u kunt al een schatting opvragen bij de vorige bewoners/ makelaar)
  • Waterschaps en gemeentebelasting (denk hierbij aan rioolrecht, afval, milieuheffing)
  • Verzekeringen (inboedelverzekering, glasverzekering en WA verzekering)

De kosten van het klussen

Waar veel mensen niet bij stilstaan is dat het opknappen van een huurhuis ook best prijzig kan worden. Zeker als u van plan bent om voor langere tijd een huis te huren is het vaak wel wenselijk dat een huis qua kleuren en netheid toch aardig opgeknapt moet worden voordat het ook echt aan de wensen voldoet.