Huurtoeslag mogelijk?

belastingdienstU wilt weten of er een huurtoeslag mogelijk is op het huis wat u voor ogen hebt?

Alle woningen die u via onze website kunt bezoeken zijn huizen en appartement in de vrije sector, dit houdt in dat u bij de meeste woningen niet in aanmerking komt voor een huursubsidie of huurtoeslag even los gezien of u hiervoor in aanmerking komt. Het is namelijk zo dat in de vrije sectoren de huurprijzen hoger liggen dan bij de standaard woningcorporaties, want de maximale huur waarbij u nog eventueel recht op een huursubsidie heeft is voor 2014 gezet op 664,66. Bij deze het korte lijstje wanneer en waarbij u recht heeft op een huurtoeslag:

  • De huurprijs per maand mag niet hoger liggen dan 664.66 bij mensen ouder dan 23 jaar. Voor degene die jonger zijn dan 23 is de maximale huurprijs vastgesteld op 366,37.
  • U moet 18 jaar zijn of ouder om in aanmerking te komen voor huurtoeslag
  • U voldoet aan de inkomenseis(en) die gesteld zijn door de belastingdienst.
  • De woning die u huur moet een zelfstandige woonruimte zijn waarvoor u de huurtoeslag aanvraagt.
  • Uw vermogen mag ook niet te hoog zijn om hiervoor in aanmerking te komen.Voldoet u of de woning niet aan deze eisen dan is huurtoeslag niet mogelijk. Wilt u het uitgebreide lijstje zien plus de precieze inkomenseis zoals die gesteld wordt door de overheid, ga dan naar de volgende website toe van de belastingdienst. Huurtoeslag belastingdienst

Vrije sector en huurtoeslag

In principe is het dus niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen bij een vrije sector woning, echter er zijn uitzonderingen mogelijk maar laat u hierover dan wel goed informeren door de instantie waar u een huis gaat huren. Het is namelijk in sommige gevallen mogelijk als de woning/appartement waar u wilt gaan wonen verhuurd wordt door een particulier en de huurprijs lager is dan het bedrag 664,66.